300 събития в 27 страни, с повече от 9 000 танцьори

...
300 събития в 27 страни, с повече от 9 000 танцьори
Коментари Харесай

#BEACTIVE FLASHMOVE обедини Европа в един общ танц

300 събития в 27 страни, с повече от 9 000 танцьори и 18 000 фенове станаха част от най-мащабната европейска самодейност на годината. Хиляди искащи от разнообразни точки на Европа се включиха в #BeActive FlashMOVE, обединени от една и съща музика и хореография. Инициативата сложи началото на церемонията по откриването на Европейската седмица на спорта в Кошице, където стотици деца приканиха публиката да се причисли към най-големия европейски флашмоб. Церемонията по формалното разкриване беше излъчена онлайн и танцьори в над 70 града на територията на целия континент споделяха в обществените мрежи видеа и фотоси в границите на деня. Традиционно България бе една от най-активните страни, като тази година се включиха 20 града в цялата страна, проведени от координатора на акцията за България Сдружение БГ Бъди деен.

FlashMOVE е самодейност, осъществено от една от водещите европейски организации, работещи в региона на спорта за всички, спортът за развлечение и физическата интензивност - Международната асоциация за спорт и просвета (ISCA). Тя е част от акцията NowWeMOVE и през последните три години се употребява като ентусиазъм на паневропейската Седмица на физическата интензивност и спорта – MOVE Week. През 2015 година, FlashMOVE се организира в 70 града от 20 страни по цяла Европа, с повече от 6 500 участници, които се любуваха на спорта посредством магията на танца.

Европейският комисар по Образованието, културата, младежта и спорта Tibor Navricsics се причисли към церемонията по формалното разкриване, като по време на своята тирада показа, че посланието на Европейската седмица на спорта е „ да направи физическата интензивност част от живота ви и да предизвика смяната към по-добро ”. Той поздрави всички участници и ги насърчи да разпространят концепцията деен метод на живот освен по време на Европейската седмица на спорта, а да я трансфорат в неизменима част от своето ежедневие.

Пловдив притегли над 160 танцьори от 11 клуба, както и доста възпитаници и се подреди измежду най-активните градове, присъединили се в самодейността, измежду които още са и Меджимурие (Хърватия) с над 800 танцьори и Любляна (Словения) с повече от 300. Много дейни FlashMOVE-събития бяха извършени и в Малта, Португалия, Гърция, Литва, Полша, Испания, Белгия и Дания. В Малта песента на тазгодишния FlashMOVE, ALE’ O, предоставена от SportMalta особено за самодейността, беше изпълнена онлайн от Малкълм Писани на пл. Сейнт Джордж във Валета. В Португалия Кулата Белен, една от най-значимите забележителности на Лисабон, посрещна FlashMOVE и същият танц беше изпълнен от INATEL Foundation, дружно с техните сътрудници от Jazzy Dance Studios.

Кадрите от FlashMOVE, снимани в Европа се показваха в обществените медии през целия ден от градове в Малта, Белгия, Хърватия, Гърция, Дания, България, Словения, Испания и Обединеното Кралство, и в този момент са налични за гледане на www.facebook.com/ISCApage и с хаштаг #FlashMOVE в Twitter и Фейсбук.

Регистрацията за събитията е към момента отворена на уеб страницата на the FlashMOVE. #BeActive

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР